Predstavljamo vam naše klijente – pub Medina Škrinja

Predstavljamo vam naše klijente – pub Medina Škrinja

Razgovarali smo s našim klijentima, vlasnicima „Medine Škrinje, jednog od najpopularnijih varaždinskih ugostiteljskih mjesta te vam ovim osvrtom ukazujemo i na naš doprinos popularnosti Medine Škrinje. Odmah na početku, da rješimo misterij imena: „Medina Škrinja“ je spoj dva partnera „Mede“ (nadimak s košarkaških terena, pravim imenom Domagoj Marić) i izvedenice iz prezimena Marka Škrinjarića – „Škrinje“.

Dalbo - Medina škrinja - Medo i Škrinja

Komentar: ležerni Škrinja i Medo

Medina škrinja - palaća Zakmardy

Komentar: palača Zakmardy u čijem podrumu je smještena Medina škrinja

Medina škrinja - terasa

Komentar: Terasa Medine škrinje otvorena prema parku i maneken Medo (ak niste znali koji je koji)

Zanimalo nas je kako je uopće došlo do pokretanja navedenog ugostiteljskog objekta, Medine Škrinje. Iako su partneri, osnivači imali viziju, sam originalan i unikatan prostor u podrumu prelijepe prekrasne srednjovjekovne palače Zakmardy ih je ispunio nadahnućem prilikom prvog pregleda, kao iskusnih varaždinskih ugostitelja, za otvaranje puba koji su nazvali Medinom Škrinjom. Sama Medina Škrinja je i pub i kafić i prostor za različite dnevno – noćne aktivnosti kao što su koncerti, eventi, književna druženja („Medine čitanke“) pa do modnih revija i pub kvizova. Prepoznata je od strane urbane publike, ali sami posjetitelji su osim Varaždinaca  i turisti koji sve više posjećuju Varaždin, Unicefom zaštićen barokni grad. U svakom slučaju je Medina Škrinja doprinijela kulturnoj sceni u Varaždinu kojoj je nedostajao prostor u kojem bi se odvijao drukčiji kulturni život od samog ispijanja kava i trač partije a u smislu kulturnih evenata, animacije gostiju i koncerata.

Medina škrinja - Medo i Strela

Komentar: Medo i naš account Strela chilaju na terasici, uživajući u povjetarcu iz parka na licu

Medina škrinja - brandovi piva

Komentar: neki od brandova piva dostupni u Medinoj škrinji

Na pitanje, što su faktori uspjeha Medine Škrinje, partneri osnivači navode unikatan, cool prostor, lokaciju u središtu Varaždina, uz sam park, uređenost prostora masivnim namještajem i kovanim željezom, starim štitovima i heraldikom, izvrsna ponuda više od 115 vrsta piva, 30+ vrsta whiskeya (preporučamo Monkey shoulder 😉 ), izvrstan odabir vina, različite aktivnosti koje se organiziraju u pubu, ljubazno i profesionalno osoblje uvijek spremno na preporuku pića iz ponude Medine Škrinje, ležerna atmosfera koja vlada u prostoru, imidž koji je Medina Škrinja stekla, a posebno se daje pozornost muzici. Nasuprot popularnih „zabavnjaka“ i „cajki“ muzika u Medinoj Škrinji je bazirana na rocku, na koji se nastavljaju izleti u pop, jazz, blues i općenito glazbu za svako senzibilno urbano uho.

Medina škrinja - unutrašnjost

Komentar: unutrašnjost Medine škrinje i Medo koji nadgleda sve i ima sve pod kontrolom

Medina škrinja - unutrašnjost

Komentar: unutrašnjost Medine škrinje iz drugog kuta sa vidljivim masivnim stolovima od kojih su neki izrađeni od tisućljetnog hrasta iz Mure

Medina škrinja - grb

Komentar: štit na zidu Medine škrinje sa svetim Medom pivopijom

Medina škrinja - štit

Komentar: štit na zidu Medine škrinje

Sama Medina Škrinja vas poziva na uživanje u ležernoj atmosferi na nekoj od svojih terasa (za sad dvije, a u planu je i treća) i uživanju u hladovini najljepšeg Varaždinskog parka. Unutrašnjosti je dana posebna pozornost u obliku masivnih stolova i stolica od kojih su neki izgrađeni i od tisućuljetnih hrastova izvađenih iz mulja Mure kao i ručno kovano postolje s elementima starih plugova, kola i slično. Na interijeru su bili angažirani majstor kovač i dizajner Davor Pahić te poznati varaždinski slikar, kipar i performer Darwin Butković, a kako bi se zadržao duh i atmosfera 17. stoljetne palače Zakmardy u modernosti u kojoj živimo.

Medina škrinja - stolica

Komentar: robusna ali ugodna stolica načinjena od masivnog drveta

Medina škrinja - stolovi

Komentar: masivni stolovi u Medinoj škrinji

Sami gosti Medine Škrinje su različitih profila, međutim radi se o malo starijoj ekipi, koja se može nazvati alternativnom i urbanom te mjesečno Medinu Škrinju posjeti prema procjeni više stotina gostiju, a vjerojatno i puno više.  Vlasnicima je važnija atmosfera od brojeva!

Medina škrinja- gosti

Komentar: urbani posjetitelji Medine škrinje mumljaju pjesmu „Ja sam Varaždinec, domovine sin“

Dalbo je ponosan što je partner Medinoj Škrinji i što je imao priliku svojim savjetima i vodstvom u domeni higijene i čistoće doprinijeti uspjehu Medine Škrinje. Ugostitelji su izuzetno svjesni činjenice da 80% gostiju tvrdi da bi zaprljano posuđe (čaše i šalice) imali negativan utjecaj na doživljaj ugostiteljskog objekta. Iz navedenog razloga Medina škrinja koristi Trump XL Special deterdžent za strojno pranje čaša i posuđa kao i Toprinse HD ispirač posuđa. Nadalje, Medinu Škrinju smo opremili stilski oblikovanima Celtex dozatorima tekućeg sapuna, te smo dostavljači papirne konfekcije koja se koristi u ugostiteljskom objektu (dozator i toaletni papir). Također je instalitran Penguin 4 U dozator za sredstva iz Ecolab Oasis programa.

Ecolab Penguin 4 U dozator

Komentar: Ecolab Penguin 4 U dozator za sredstva za čišćenje podova i unutrašnjosti Ecolab Oasis sredstvima

Celtex dozator tekuće pjene

Komentar: inspekcija toaleta ukazuje na postavljeni Celtex dozator za pjenu za ruke postavljen od strane Dalbo d.o.o.

Celtex dozator za toaletni papir

Komentar: dozator za toaletni papir, nevidljiv ali veoma važan detalj za zadovoljstvo gostiju; postavljen od strane stručnog osoblja Dalbo d.o.o.

 

Kako bi prostor uzdržavali čistim, Medina Škrinja koristi Ecolab Oasis program za čišćenje šanka i podova, odnosno cijele unutrašnjosti kako bi uvijek bila čista i spremna za goste.

Na kraju, pozivamo vas da posjetite Medinu Škrinju jer osim što je cool, i vi ćete biti cool ako vas tamo vide, da ne velimo da ćete se osjećati cool na laganom povjetarcu koji puše iz Varaždinskog parka, ispijajući kavicu na terasi, ili neko od od top vina ili jednu od 115 piva iz ponude Medine Škrinje i ne zaboravite, higijena je za potrebe posjetitelja na vrhunskoj razini. Živjeli!

Medina škrinja - gosti

Komentar: zamišljeni posjetitelj baca chill na terasi i uživa na povjetarcu na licu koji pirki iz parka