AIRSPEXX – patentirani Ecolabov koncept higijene zraka

ClipboardEcolab Airspexx

Patentirani Ecolabov koncept higijene zraka –Airspexx, vodeća je, ako ne i jedina, aktivna metoda redukcije mikroorganizama u zraku, čak i tijekom postupka prerade namirnica. Airspexx kontinuirano uklanja kvasce i plijesni kao i različite tipove bakterija u prostoriji prije nego dospiju na površinu namirnice i naruše joj kvalitetu. To je preventivna mjera osiguravanja visokih higijenskih standarda. Nije mu namjera direktno tretiranje namirnica. Stoga ne čudi korištenje Airspexxa kao standardne aplikacije u zrionama sireva i sirovih kobasica. Do sada je uglavnom primjena bila usmjerena u mesnu i mliječnu industriju, a sada se može koristiti i u pekarstvu. Najčešće je Airspexx bio korišten kod rezaćih i pakirnih mašina, rashladnih prostorija, hladnjača, proizvodnog prostora i ventilacijskog sustava. Airspexx se dozira u vrlo finoj maglici koja se generira putem binarne sapnice prije ulaska u tretirani prostor.

Karakteristike i prednosti korištenja Airspexx-a:

  • Značajna redukcija mikroorganizama u zraku
  • Povećana kakvoća proizvoda
  • Dulji rok trajnosti
  • Smanjeni proizvodni gubitci
  • Smanjeni broj reklamacija proizvoda
  • Uvjeti čiste sobe
  • Toksikološki prihvatljivo

Kvaliteta i sigurnost u prehrambenoj industriji
Airspexx nalazi primjenu u svim područjima prerade hrane uključivši i gotovu hranu, pripremljenu za konzumiranje, mljekare, mesne industrije, industrije pića, preradu voća i povrća te skladišta kao i prodajna mjesta i pekare.

Punilice i pakiranje
Airspexx se primjenjuje kao maglica u punilicama. Prolazi u smjeru prolaska proizvoda čime se Airspexx dispergira kroz punilicu te eliminira mikroorganizme osiguravajući sigurnu i higijenski
ispravnu punilicu. Zadržani zrak dekontaminira se direktno.

Ventilacijski sustavi
Airspexx se prenosi strujom zraka u ventilacijskom sustavu nakon filtera. Primjena Airspexx –a osigurava kontinuiranu kontrolu mikroorganizama u ventilacijskim otvorima i reducira ih u zraku. K tomu, aktivne komponente prenose se sustavom u prostore koji se ventiliraju gdje također eliminiraju mikrobe.

Proizvodnja fermentiranih proizvoda

Proces zrenja može značajno biti ugrožen zbog prisutnosti stranih plijesni. Airspexx se može koristiti u zrionama radi značajne redukcije mikrobioloških kontaminanata bez utjecaja na
poželjnu mikrofloru fermentiranog proizvoda.

Pakirni materijali
Airspexx se može koristiti kao “ zračni udar ” u pakirkama prije punjenja proizvoda, čime se reduciraju mikroorganizmi u struji zraka.

Za dodatne informacija nam se obratite na info@dalbo.hr te ugovorite sastanak s našim inženjerom kako bismo na najbolji način zadovoljili vaše potrebe.