Proizvodnja pića i piva

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Sektorom proizvodnje pića, tim istinskim globalnim tržištem, dominiraju velike multinacionalne kompanije s međunarodno priznatim i cijenjenim brendovima. Iako ovo u velikoj mjeri vrijedi i za pivarsku industriju, mnogi lokalni prestižni brendovi uspjeli su opstati usprkos konsolidaciji u sektoru i uspješno posluju na svojim nacionalnim tržištima.

Ti brendovi, bilo nacionalni ili internacionalni, odražavaju istinsku vrijednost ovih kompanija i potiču njihovu težnju ka optimalnoj i postojanoj kvaliteti njihovih proizvoda, gdje god se oni proizvodili. Ovakva razina postojanosti i kvalitete može se dosegnuti samo u suradnji s prvorazrednim partnerima koji se fizički nalaze tamo odakle dolaze proizvodi i koji imaju ekspertizu potrebnu za osmišljavanje dosljednih programa koji donose rezultate.  Iz tog je razloga Ecolab odabrani partner najprominentnijih svjetskih proizvođača pića i piva.

Ecolabovi programi obuhvaćaju:

 • CIP sustave svjetske klase, uključivo dijagnostiku i optimiranje
 • automatizirane/poluautomatizirane higijenske koncepte u punionicama za aseptičke i neaseptičke linije
 • široku paletu sredstava za suho i vlažno podmazivanje transportnih traka
 • specijalizirane programe za čišćenje spremnika, higijenska rješenja za ambalažu i čitav niz dopunskih primjena

Ecolabovi programi namjenjeni su za:

industriju gaziranih i negaziranih bezalkoholnih pića

Sve bogatiji asortiman gaziranih i negaziranih bezalkoholnih pića, aromatiziranih voda, čajeva i izotoničkih napitaka traži fleksibilnost i najvišu razinu operativne učinkovitosti. Proizvodi su u velikoj mjeri sezonske naravi i za uspješno poslovanje proizvođača bezalkoholnih napitaka ili punionice od presudne su važnosti brzina stizanja na tržište i potpuna i kontinuirana opskrbljenost distribucijskog kanala. Jedan od kritičnih čimbenika za uspjeh je suradnja na planu higijene s partnerom koji je u stanju poduprijeti ovaj proces i reagirati na njegove ključne zahtjeve.

Ecolab je već godinama svjestan važnosti ovog elementa te je razvio prilagođene programe za ispunjavanje ovih ključnih potreba. Naši programi obuhvaćaju ubrzane CIP sustave, uključivo specijalizirane sustave za linije za sirupe, higijenske koncepte za automatizirane i poluautomatizirane aseptičke i septičke linije u punionicama, široki asortiman sredstava za suho i vlažno podmazivanje transportnih traka namjenski razvijenih za različite vrste pakiranja, rješenja za higijenu ambalaže i čitav niz dopunskih primjena. Ecolab također isporučuje vrhunska rješenja za pitanja iz područja operativnog poslovanja, kao što su upravljanje vodom i energijom, potrošnja i skladištenje kemikalija te obrada otpadnih voda. Partnerstvo s Ecolabom uključuje:

 • Dosljedne i dokazane programe koji su u primjeni diljem svijeta
 • Servisne timove koji su u stanju ostvariti referentne standarde u svakom postrojenju
 • Niz inovativnih koncepata koji osiguravaju opipljivu dodanu vrijednost i poboljšavaju poslovne rezultate
 • Nedvojbeno najcjelovitiju bazu znanja u industriji

industriju žestokih alkoholnih pića

Industrija žestokih pića je multinacionalna industrija svjetske kategorije, poznata po svojoj dosljednosti i izvrsnosti u destiliranju, ambalažiranju i brendiranju. Najcjenjeniji svjetski brendovi oslanjaju se na kvalitetu sastojaka, ispitane i dokazane postupke i postojanost.

Za suvremenu proizvodnju ključna je poslovna učinkovitost. Za ukupnu poslovnu učinkovitost važno je da svaka linija za punjenje proizvodi maksimalnom brzinom i uz minimalne zastoje, posebno kad je riječ o ambalažiranju. Kao vaš partner na području higijene mi podupiremo ove ključne preduvjete vašeg uspjeha programima krojenim po mjeri kupca. Partnerstvo s Ecolabom uključuje:

 • dosljedne i provjerene programe primijenjene u cijelom svijetu
 • servisno osoblje koje ostvaruje referentne standarde u svakom postrojenju
 • niz inovativnih koncepata koji donose opipljivu dodanu vrijednost i poboljšavaju poslovne rezultate
 • nedvojbeno najcjelovitiju bazu znanja u svojoj poslovnoj grani

Proizvodnju i ambalažiranje voćnih sokova i napitaka

Sve bogatiji asortiman voćnih napitaka proizvedenih iz koncentrata ili od svježeg voća traži fleksibilnost i najvišu razinu operativne učinkovitosti. Proizvodi su u velikoj mjeri sezonske naravi i za uspješno poslovanje proizvođača voćnih napitaka od presudne su važnosti brzina stizanja na tržište i potpuna opskrbljenost distribucijskog kanala. Suradnja na planu higijene s partnerom koji je u stanju poduprijeti ovaj proces čimbenik je od ključnog značenja.

Kao odgovor na ove ključne zahtjeve razvili smo programe skrojene po mjeri, koji se usredotočuju na kritične faktore u procesu proizvodnje sokova. Naši programi obuhvaćaju ubrzane CIP režime za higijenu punilica, automatizirane i poluautomatizirane koncepte za aseptičke i septičke linije, široki asortiman konvencionalnih (vlažnih) i suhih sredstava za podmazivanje transportnih traka namjenski razvijenih za različite vrste pakiranja, rješenja za higijenu sanduka i čitav niz dopunskih primjena. Ecolab također isporučuje vrhunska rješenja za pitanja iz područja operativnog poslovanja, kao što su upravljanje vodom i energijom, potrošnja i skladištenje kemikalija, te obrada otpadnih voda. Partnerstvo s nama uključuje:

 • dosljedne i provjerene programe primijenjene u cijelom svijetu
 • servisno osoblje koje ostvaruje referentne standarde u svakom postrojenju
 • niz inovativnih koncepata koji donose opipljivu dodanu vrijednost i poboljšavaju poslovne rezultate
 • nedvojbeno najcjelovitiju bazu znanja u svojoj poslovnoj grani

Proizvodnju i punjenje vode

Sve bogatiji asortiman gaziranih, negaziranih i aromatiziranih voda traži fleksibilnost i najvišu razinu operativne učinkovitosti. Proteklih su godina mnogi proizvodi ušli u svakodnevnu uporabu u kućanstvima, bilježeći enorman rast potrošnje u cijelom svijetu. Brzina stizanja na tržište i potpuna i kontinuirana opskrbljenost distribucijskog kanala od presudne su važnosti za uspješno poslovanje proizvođača vode ili punionice. Suradnja na planu higijene s partnerom koji je u stanju poduprijeti ovaj proces čimbenik je od ključnog značenja.

Radi ispunjavanja ovih ključnih zahtjeva razvili smo prilagođene programe koji obuhvaćaju ubrzane higijenske CIP postupke u punionicama, koncepte za automatizirane i poluautomatizirane aseptičke i septičke linije, široki asortiman sredstava za suho i vlažno podmazivanje namijenjenih za različite vrste ambalaže i transportnih traka, rješenja za higijenu ambalaže i čitav niz dopunskih primjena. Ecolab također isporučuje vrhunska rješenja za pitanja iz područja operativnog poslovanja, kao što su upravljanje vodom i energijom, potrošnja i skladištenje kemikalija te obrada otpadnih voda. Partnerstvo s Ecolabom uključuje:

 • dosljedne i provjerene programe primijenjene u cijelom svijetu
 • servisno osoblje koje postavlja standarde kvalitete servisa u svakom postrojenju
 • niz inovativnih koncepata koji donose opipljivu dodanu vrijednost i poboljšavaju poslovne rezultate
 • nedvojbeno najsveobuhvatniju bazu znanja u svojoj poslovnoj grani

Proizvodnju vina

Jednako kao i u svakoj drugoj industriji pića, higijena je i u enologiji od iznimne važnosti. Vinari u cijelom svijetu vode računa o aromi, kvaliteti, održavanju svog ugleda i, naravno, o zdravlju potrošača. Sve su više metode ekološke proizvodnje koje izdvajaju vrhunska vina od konkurencije i koje utječu na odluku potrošača o vinu za koje će se opredijeliti.

Svjestan mogućeg negativnog djelovanja klora na vino, Ecolab je razvio integralni koncept očuvanja higijene i kvalitete u proizvodnji vina bez primjene klora.

Partnerstvo s nama osigurava  koncepte koji podržavaju proces proizvodnje vina od grožđa do stola, rješenjima prilagođenima konkretnim proizvodnim pogonima bez obzira na veličinu:

 •  paleta proizvoda koji ne sadrže klor
 •  profesionalna oprema za čišćenje i doziranje
 •  alati za kontrolu sigurnosti i procesa
 •  stručni savjeti i usluge radi postizanja optimalnih higijenskih rezultata

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Izdvajamo iz naše ponude Ecolab sredstava za čišćenje:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3127″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab Advantis 210 – 29 kg

Lužnato sredstvo za brzo CIP čišćenje pomoću Advantis postupaka

 • Pogodno za CIP sustave
 • Odlična svojstva čišćenja
 • Pogodno za vodu bilo koje tvrdoće

Advantis 210 je kompatibilan s:

 • čelikom
 • plastikom otpornom na lužinu
 • uobičajene brtve tipa EPDM, NBR, PTFE

Primjena: Advantis 210 je lužnato sredstvo za čišćenje, pogodno za automatsko čišćenje u CIP (cjevovodi, tankovi, filtri) sustavima posebno osmišljeno za korištenje u Advantis konceptu.

Standardna procedura:
– Predispiranje vodom CIP tankova
– Cirkulacija otopine za čišćenje 1.5 – 2.0 % Advantis 210, oko 15 minuta pri 35 – 40 °C
– Nakon oko 8 minuta dodati 0.5 % P3-oxonia active ili 0.2% P3-oxonia active 150 u radnu
otopinu za ostalih 7 minuta
– Konačno ispiranje s vodom

Pakiranje: 29 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3129″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab P3 Ferisol – 26 kg

 • tekući, lužnati aditiv za čišćenje u prehrambenoj industriji i industriji pića (aditiv primjenjiv za pranje boca)
 • snažan učinak čišćenja
 • ne sadrži površinski aktivne tvari
 • dobro uklanja mineralne naslage, hrđu i prstenove od kamenca
 • P3-ferisol je kompatibilan sa svim vrstama površina otpornih na lužine

Primjena: P3-ferisol sadrži određene specifične kompleksirajuće  agense koji ga čini posebno prikladnim za uklanjanje površinskih naslaga hrđe, kalcijevih i magnezijevih spojeva, pivskog i vinskog kamenca, bjelančevina, tanina, hmelja, snažno prianjajuće plijesni te drugih organskih i anorganskih naslaga u alkalnim otopinama.

P3-ferisol se koristi za čišćenje u kombinaciji s natrijevim hidroksidom ili otopinom kaustične sode. Uz ispravnu primjenu, P3 ferisol spriječava taloženje vodenog kamenca, te uklanja nataloženi kamenac. P3-ferisol je posebno prikladan kao aditiv za lužnato čišćenje medicinskih boca za vodu.

Pakiranje: 26 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3132″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab P3 Horolith FL

Tekuće, kiselo sredstvo za čišćenje u CIP-sustavima, koje uklanja mineralne ostatake, namijenjeno prehrambenoj industriji i industriji pića

 • odlično uklanja kamenac
 • spriječava nastajanje korozije
 • spriječava nastajanje nitroznih plinova

P3-horolith FL je kompatibilan s:

 • Metali: austenitnim CrNi čelikom (kvalitete minimalno DIN 1.4301 = AISE 304)
 • Umjetne mase PTFE, PE
 • Brtve EPDM, NBR

Primjena: P3-horolith FL je prikladan za dvofazno čišćenje, nakon alkalnog čišćenja

Pakiranje: 26 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3140″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”246×280″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab P3 Oxonia Active

 • tekuće, kiselo dezinfekcijsko sredstvo na bazi vodikovog peroksida i peroctene kiseline za prehrambenu industriju i industriju pića
 • učinkovito protiv svih tipova mikroorganizama, čak i u hladnoj
  vodi
 • prilagođeno očuvanju okoliša

P3 Oxonia Active je kompatibilna s:

 • austenitnim CrNi čelicima, aluminijem, pocinčanim čelikom
 • plastikom (PE, PP tvrdi PVC, PTFE, PVDF)
 • brtvilima (s obzirom na široku paletu različitih brtvila, preporučujemo
  provjeru njihove pogodnosti po potrebi.

Primjena: P3-oxonia active je razvijen u svrhu brze sanitacije površina koje su u dodiru s prehrambenim namirnicama, osobito za pivovare, mljekare i tvornice bezalkoholnih pića.

Pakiranje: 21 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3142″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”246×280″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab P3-Luboklar GP

 • tekuće sredstvo bez sapuna za automatsko središnje podmazivanje transportnih traka u prehrambenoj industriji
 • dobar učinak čišćenja
 • odlično podmazivanje
 • pogodan za sve tvrdoće vode
 • pH-neutralan, bez fosfata
 • ekonomično doziranje

P3-luboklar GP je, uz uvjet korištenja kako je niže opisano, kompatibilan s

 • metalima: austenitnim CrNi čelicima, aluminijem, bakrom i njihovim legurama
 • plastikom: PE(polyethylene), PP (polypropylene), PET, PA, razni polimeri
 • Brtvilima: NBR, SBR, EPT

Primjena: P3-luboklar GP je prikladan za primjenu na svim tipovima pokretnih traka, Cr-Ni čelicima, kromiranom čeliku i plastici i mnogo vrsta transportnih ambalaža kao staklo, staklene boce, PET-boce, limenke i dr. P3-luboklar GP je ekonomičan za upotrebu, a njegova učinkovitost ne zavisi od temperature, tvrdoće i kvalitete vode.

Pakiranje: 20 kg

Cijena:   kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3171″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”246×246″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab P3-Lubodrive AT – 200 kg

Sredstvo bez sapuna, za automatsko središnje podmazivanje transportnih traka  u prehrambeno prerađivačkoj industriji za staklenu, PET i REF-PET ambalažu

 • osigurava izvanrednu klizavost
 • pH neutralno, ne sadrži fosfate
 • za brze PET i REF-PET linije

Kompatibilnost s:

 • Metali: austenitnim CrNi čelicima, aluminijem i dr.
 • Plastika PE(polyethylene), PP (polypropylene), PET, PA
 • Brtvila NBR, SBR i EPT

Primjena:

P3-lubodrive AT je prikladan za primjenu na svim tipovima pokretnih traka, austenitnom krom-nikl čeliku (kakvoća najmanje DIN 1.4301 = AISE 304), kromiranom čeliku i plastici.

P3-lubodrive AT je ekonomičan za upotrebu, a njegova učinkovitost ne zavisi od temperature, tvrdoće i kvalitete vode.

Pakiranje: 200 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3173″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”246×246″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab P3 Lubostar CP

Sredstvo za podmazivanje transportnih traka za prijenos kartonske ambalaže u prehrambenoj industriji i industriji pića, bez sapuna

 • izvanredna klizavost kartonske ambalaže
 • pogodno za vodu svih stupnjeva tvrdoće
 • niska koncentracija radne otopine
 • bez fosfata

Kompatibilnost s:

 • Metali: austenitnim CrNi čelicima, bakrom, mjedi i ostalima
 • Plastika: PE (polyethylene), PP (polypropylene), PA, poliakrilati, blokpolimeri, POM (polioksimetileni)
 • Brtvila NBR, SBR i EPT

Primjena:

P3-lubostar CP je prikladan za primjenu na svim tipovima pokretnih traka, Cr-Ni čeliku, kromiranom čeliku i plastici. Koristi se pri transportu kartonske ambalaže. Učinkovitost P3-Lubostar CP je ovisna o temperature, tvrdoći I kakvoći vode uz odličnu ekonomičnost.

Pakiranje: 200 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3175″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”246×246″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab Prevafoam PB

Tekuće sredstvo za sprečavanje pjenjenja i smanjenje površinske napetosti otopina za čišćenje u prehrambenoj industriji

 • Sprečava nastanak pjene
 • Kompatibilno s većinom uobičajenih materijala
 • Niski operativni trošak
 • Pogodno za REF-PET boce

Kompatibilnost:

 • Metali: čelik, austenitnim CrNi čelicima ( kvaliteta minimalno prema
  DIN1.4301 = AISE 304), bakar, mjed, kositar,aluminij
 • Plastika: PE, PP, PVC
 • Brtve: NBR, SBR, EPDM

Primjena:
P3-prevafoam PB dodaje se lužinama, neutralnim i kiselim otopinama >5C zbog sprečavanja nastanka pjene.

Pakiranje: 18 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3176″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”246×268″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ecolab Stabilon WT

tekući koncentrirani aditiv za pranje boca u industriji pića

 • Pojačava učinak pranja
 • Sprečava nastanak kamenca u alkalnim otopinama
 • Pogodno za pranje staklene, polikarbonatne, PET i HC-PET ambalaže
 • Bez fosfata i tenzida
 • Pogodno za bilo koju tvrdoću vode
 • Može se miješati s koncentriranim lužnatim otopinama

Kompatibilnost s:

 • Metali:austenitnim CrNi čelicima
 • Plastika plastika otporna na kiseline
 • P3-stabilon WT ne oštećuje metale otporne na lužinu, plastiku i brtvila u lužnatim otopinama za korištenje.

Primjena:
P3-stabilon WT dodaje se lužnatim sredstvima za pranje u industriji pića i pivovarama. Može se miješati i s koncentriranom lužinom. Ne sadrži inhibitore pjene.

Pakiranje: 21 kg

Cijena:  kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3180″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”246×246″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]P3-stabicip® OXI

tekući, blago kiseli aditiv za pojačavanje učinka pranja u lužnatim otopinama, baziran na kisiku, namijenjen za prehrambenu industriju

 • alternativa klornim proizvodima
 • dobro biorazgradiv
 • odlično uklanja tvrdokone nečistoće
 • odlično dispergira nečistoće
 • sprečava nastanak pjene na temp>40ºC
 • bez fosfata i dušika

Kompatibilnost materijala:

 • Metali čelik, krom- nikl čelik
 • Plastika sva plastika otporna na kisik npr. PE
 • Brtvila sva otporna na kisik, npr. EPDM

Primjena:

P3 – stabicip OXI je proizvod baziran na aktivnom kisiku te je inhibitor stvaranja pjene i stabilizator tvrdoće vode

P3 – stabicip OXI ne smije se upotrebljavati u zatvorenim sustavima jer oslobađa kisik čime povećava pritisak

P3 – stabicip OXI dodaje se neposredno prije početka pranja. Na temperaturi preko 45ºC P3-Stabicip OXI pokazuje najveću učinkovitost zbog otpuštanja kisika. Preporučuje se doziranje u intervalima radi bolje učinkovitosti.

P3 – stabicip OXI dodaje se na tlačnu stranu pomoću injektirajućeg ventila, za svaki postupak pranja.

Preporuča se upotreba za prešu za cijeđenje soka.

Pakiranje: 21 kg

Cijena:   kn + pdv


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_button title=”Kontaktirajte nas!” target=”_self” color=”btn-primary” icon=”none” size=”btn-large” href=”mailto:info@dalbo.hr”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_cta_button call_text=”Zatražite ponudu Ecolab proizvoda za proizvodnju pića*” title=”Narudžba” target=”_self” color=”btn-danger” icon=”wpb_document_office” size=”wpb_regularsize” position=”cta_align_right” href=”http://dalbo.hr/narudzba-proizvoda-proizvodnju-pica/”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text]

* Odaberite željene artikle te ćemo vas kontaktirati s ponudom ekskluzivno za vas!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]