Gumena ležišta i podovi za staje te gumene ploče za igrališta, staze i slične namjene ***POPUST 10%***

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Dalbo d.o.o. ovlašteni je distributer gumenih ležišta i podloga za staje

Za sve narudžbe iznad 20 komada ploča odobravamo 10% popusta

Obloge za staje na mliječnim farmama i na konjičkim jahalištima

Primjenom gumenih podnih obloga u stajama poboljšat će se proizvodnja mlijeka i prirodan prirast te zdravlje stada. To je svakako i aktivna primjena dobre poljoprivredne prakse za dobrobit životinja.
Kako bi se izbjegla stalna opterećenja papaka i kopita, dugogodišnja istraživanja pokazala su da podne površine trebaju biti mekanije, gipkije i popustivljije – što sličnije prirodnim podlogama. Podloga obložena gumenim podlogama pogodnija je za papke i kopita jer oni lagano uranjaju u podlogu.

Mekoća i toplinska ugoda ležanja na gumenoj podlozi smanjuje stres životinja te one povećavaju svoja kondicijska svojstva: pokretljivost, zdravije noge i papke što rezultira s manje veterinarskih intervencija te kod muznih krava daje više mlijeka.

Gumene podloge primjenjuju se i u prostorima za trening (jahališta se brzo suše i nisu skliska), podlogama u stajama, zaštitnim stijenama hangara, posudama za vodu, zaštitnim ogradama, podlogama za silose i skladišta i dr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Prednosti uporabe gumenih podloga za staje

 • Jamstvo 5 godina.Gumiimpeks gumene podloge
 • Ujednačena visoka kvaliteta gumenih obloga
 • Postavljanje i prilagodba obloga svakom objektu, uzimajući u obzir specifičnosti.
 • Mekanije podloge omogućuju papku da se regenerira. Oboljenja papka znatno opadaju. Goveda na mekanijim podlogama hodaju mnogo opuštenije, bezbolnije i bez straha što vodi do veće aktivnosti goveda
 • Goveda se mnogo slobodnije i više kreću, bolje jedu i lakše se pare – što sve vodi većoj produktivnosti.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Svojstva gumenih obloga:

 • Iznimna udobnost zbog konstrukcije obloge, mekoće gume i visoke otpornosti na habanjeGumiimpex gumene podloge
 • Obloge dugotrajno zadržavaju formu i mekoću
 • Brtveni profil s donje strane gumene obloge onemogućuje prodor nečistoća
 • Profilirana gornja površina obloge ima izvrsna protuklizna svojstva
 • Dimenzije ploče mogu se prilagoditi od 1650 do 1750 mm, odnosno od 1100 do 1200, što ovisi o dimenziji ležišta

Način postavljanja:

 • Gumene ploče se postavljaju na tvrdu podlogu, a pričvršćuju nehrđajućim (inoks) vijcima s tiplama – po dva komada s gornje strane. Vijci su upušteni u ploču tako da životinje nemaju s njima doticaj, čime je spriječeno ozljeđivanje.
 • IZMJERU I POSTAVLJANJE OBAVLJA TEHNIČKA EKIPA PROIZVOĐAČA

Svojstva i način postavljanja:

 • Gumena obloga debljine 20 mm
 • Profilirana donja strana omogućuje protok fekalija i nečistoća
 • Dobra protuklizna svojstva
 • Robusna i dugovječna te laka za čišćenje
 • Osnovna dimenzija ploče su 1750x1250x20 mm, ali rijetko se postavlja originalna ploča, uglavnom se mora prilagoditi dimenzijama rešetki koje se nalaze u objektu
 • Bitna je točna izmjera objekta u pripremnom dijelu kako bi postavljanje ploča bilo funkcionalno, zbog čega preporučujemo da izmjere i montažu obave tehnički i opremljeni seriseviseri proizvođača
 • Gumene ploče međusobno su povezane tzv. Sustavom puzzli, a učvršćuju se nehrđajućim (inoks) vijcimaGumiimpex gumene podloge

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Uporaba ploča u konjskim stajamaGumiimpex gumene podloge

Ove gumene podloge pogodne su i u konjskim stajama za oblaganje ležišta u konjskim boksovima te podova u stajskim hodnicima.

Dimenzije i oblik obloga

Dimenzije ploče za oblaganje podnih površina koje se čiste tzv. Scrapperom iznose 940x990x20 mm. Posebno ojačana konstrukcija G P S ploče s donje strane pojačava izdržljivost obloge. To je bitno zbog povećanog opterećenja težinom stroja koji se kreće po gumenoj oblozi. Podne površine oblažu se nakon izmjere koju je prethodno obavio proizvođač tako da spaja više ploča „sustavom puzzla“, a ploče se učvršćuju nehrđajućim (inoks) vijcima.

Najčešće postavljana pitanja  

Moraju li se papci češće njegovati zato što su gumene podloge mekanije i nema toliko habanja papaka?

Ne! Kao i kod normalnih podnih obloga, preporučuje se dvaput godišnje temeljno obraditi papke. Prednost je kod gumenih obloga u tome što održavaju papke zdravijima i čuvaju ih od mehaničkih oštećenja pa sami tretmani oduzimaju znatno manje vremena.

Funkcionira li čišćenje poda s kanalićima neometano?

Da, jer su gumene obloge izrezane i prilagođene točnim dimenzijama poda i kanalića i jer su životinje aktivnije na mekanoj podlozi, više se kreću pa se nečistoće ravnomjerno raspoređuju.

Isplati li se investicija u mekane podne obloge?

Da, jer se povećava mobilnost i produktivnost goveda, jer se smanjuju mehaničko-traumatska oboljenja papaka, jer se smanjuju osipanja stada do kojih inače dolazi zbog bolesti papaka, jer se poboljšava plodnost, jer su znatno manji troškovi obnove stada i prostora nego inače, jer se smanjuju troškovi održavanja i veterinarski troškovi

Zašto su protuklizne i mekane podne obloge bitne osobito za junice?

Bitne su: jer su prvi tjedni preobrazbe teladi u junice najosjetljiviji kad je riječ o bolestima papaka, jer u tom razdoblju oboljenja, osobito oboljenja papaka, imaju najteže posljedice, osobito za sedvyvdsvdsvsdv dsvsdvsdv kasniju produktivnost koju ni nastupajuća laktacija ne može kompenzirati.

Pridonose i podne obloge smanjenju troškova za obnovu stada?

Da, jer na podu sigurnom od klizanja goveda pokazuju mnogo veću želju i aktivnost glede rasploda, jer se spriječava prerano osipanje stada, jer se na taj način proširuju i poboljšavaju mogućnosti uzgoja.

Mogu li se podovi s kanalima obložiti gumenim oblogama? Da, jer se za svaku izvedbu poda obloge i izrezi na njima mogu prilagoditi zatečenoj situaciji.

Zašto su zapravo papci na mekanijim podlogama zdravijGumiimpex gumene podlogei?

 • Ne dolazi do opterećenja, pogotovo zadnjih papaka,
 • Ne oštećuje se nosivi rub papka kao na tvrdom podu
 • Težina se ravnomjerno raspoređuje po cijelom papku
 • Kod aktivnijih životinja papci su mnogo bolje prokrvljeni

Liježu li junice češće na prolazima obloženim gumenim oblogama?

Ne, jer ih mekana podloga oslobađa od klizanja i ozljeda te se češće i slobodnije kreću nego inače

Humani uvjeti uzgoja životinja

Znanstveno je dokazano da pravilno i humano postupanje sa životinjama održava životinje zdravima, podiže njihovu produktivnu razinu i smanjuje gubitke u stadu te veterinarske troškove. U posljednjih nekoliko godina pokazalo se da je podna površina u stajama glavni rizični čimbenik za oštećenje papaka. U prosjeku gubici u stadu iznose 20% i nastaju većinom zbog razvoja bolesti papaka.

Kod goveda i manjih papkara vrlo rijetko dolazi do oboljenja papaka u prirodnom okruženju na prirodnim podlogama (livade, šume – svugdje je mekanije tlo od onog u stajama). Zato je oponašanje svojstava prirodnih obloga u stajama najbliže idealnom rješenju problema. Doista, na mekanijim podnim površinama papci postaju zdraviji zbog fiziološki primjerenijeg opterećenja i bolje prokrvljenosti, goveda se znatno spontanije kreću bez straha od ozljeda – slično kao na livadi.

Uzroci oštećenja papaka

Na tvrdom su tlu, zbog biomehaničkih i anatomskih čimbenika, posebo opterećeni stražnji vanjski papci. Problem koji nastaje zbog tvrdoće podloge u stajama jest prekomjerno okoštavanje papaka koje je pospješeno stalnim opterećenjem papaka na tvrdoj podlozi.

Prednost gumenih obloga

Kako bi se izbjegla stalna opterećenja papaka, dugogodišnja istraživanja pokazala su d apodne površine trebaju biti mekanije, gipkije i „popustljivije“ – što sličnije prirodnim podlogama. Gumena je podloga pogodnija za papke jer oni lagano upadaju u nju.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_button title=”Kontaktirajte nas!” target=”_self” color=”btn-primary” icon=”none” size=”btn-large” href=”mailto:info@dalbo.hr”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_cta_button call_text=”Zatražite ponudu gumenih podova*” title=”Narudžba” target=”_self” color=”btn-danger” icon=”wpb_document_office” size=”wpb_regularsize” position=”cta_align_right” href=”http://dalbo.hr/narudzba-gumenih-obloga-lezista/”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text]

* Odaberite željene artikle te ćemo vas kontaktirati s ponudom ekskluzivno za vas!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_cta_button call_text=”Pogledajte cjenik gumenih podova *” title=”Cjenik” target=”_blank” color=”btn-primary” icon=”wpb_document_excel” size=”wpb_regularsize” position=”cta_align_right” href=”http://dalbo.hr/wp-content/uploads/2016/06/Dalbo_cjenik_gumene_obloge.pdf”][vc_column_text]

* Cijene su informativnog karaktera te se nam obratite sa željenim artiklima radi ponude.

[/vc_column_text]