12 načina za održavanje kuće čistom bez da čistite cijeli dan

12 načina za održavanje kuće čistom bez da čistite cijeli dan

dalbo-čišćenjeNe morate čistiti 18 sati za redom kako biste imali čistu kuću. Postoje mnogi elegantni načini na koje možete kuću održavati čistom i smanjiti vrijeme koje provodite čisteći. Donosimo vam par načina da održavate kuću čistom bez trošenja puno vremena na čišćenje.

Najbolji način da vam kuća bude čista je da spriječite da se uopće zaprlja. Kako? Prvo, nađite mjesto za sve stvari u kući. Neka svaka stvar ima svoje mjesto – na taj način svatko u kući će znati kako stvari pripadaju i kamo ih staviti te na taj način će se izbjeći nered. Jer svi znaju kamo staviti stvar, sprječavajući na taj način nered.  Ako imate odjeću koju više ne nosite, ili dekoracije koje vam više ništa ne znače – rješite ih se: donirajte, reciklirajte, ili jednostavno bacite!

Kad smo već kod čišćenja, postavite si sat – to će vas motivirati da na najbolji način iskoristite vrijeme (pošto znate da ste limitirani vremenom), a također će vas sprijčiti da ne potrošite cijeli dan na čišćenje. Odredite si cikluse od pola sata, makar možete odrediti i svoj tempo, s većim ili manjim ciklusim. Nema pravila, odaberite ciklus koji vam odgovara!

Nemojte sami sebe držati  odgovornim za čistoću kuće! Odgovornost je na cijeloj obitelji – angažirajte ih i podijelite zadatke. Da to se odnosi i na bračnog druga i na djecu ako imate. Nikad nije prerano za stjecanje, zdravih navika! Ako imate djecu, dodijelite im adekvatne poslove, tako da se vi možete baviti onim što je zaista bitno!

Kad zamišljate čist i uredan dom, prvo pazite na to da prljavost i nečistoća ni ne uđu u vaš dom! Sprječavajući navedeno imat ćete i manje za čišćenje. Investirajte u novi otirač za cipele, ili da kemijski očistite!

Multitaskajte! Čišćenje će brže proći ako istovremeno dok pričate na telefon brište prašinu ili obavljte nekid drugi zadatak iz domene čišćenja. To će vam pomoći da najbolje iskoristite vrijeme, ali i osigurati da ne potrošite cijeli dan na čišćenje. (osim ako ga ne potrošite na razovore na telefonu J )

Nemojte brinuti oko mrlja na vašim staklenim kupaonskim vratima! Umjesto toga, progledajte naše Ecolab proizvode (preporučamo Clinil) i primjenite ga na vratima! To će prevenirati bilo kakve mrlje! Naravno, ukoliko niste u prilici primjenit Ecolabov proizvod (preporučamo još jednom kao eksperti za čistoću), možete se snaći s gelom za tuširanje (sve je bolje od tone sapuna iza koje ostaje nered).

Kadgod završite s nekom aktivnošću, budite sigurni da pospremite za sobom! Nemojte ostavljati škare, noževe, igle i ostali pribor za sobom., ostavljajući ih na stolu. Kad ste završili s radom i upotrebom, sklonite ih na svoje mjesto. Kao što smo rekli n apočetku, pronađite mjesto za sve i tako spriječite nered.

Ukoliko ste slučajno prolili nešto ili učinili nered, odmah se pobrinite za to! Nemojte ostavljati za kasnije, da se promoči ili usmrdi, čime će još teže biti kasnije počistiti nered. Uzmite si par mnuta odmah kako biste uštedjeli tonu vremena kasnije.Dalbo - čišćenje

Čišćenje frižidera tendiramo prekočiti, jer iskreno ne gledamo često frižider iznutra. Međutim, ukolik ose ne čisti periodički, police se mogu značajno umazati. Jedan jednostavan savjet: stavite foliju na police. Na taj način, ako prolijete ili uprljate frižider, samo se rješite folije!

Na kraju, osigurajte da ispraznite perilicu suđa čim je suđe oprano! To znači da nećete imati ispriku držati prljavo suđe u sudoperu, koje se nakuplja i čini nered. Umjesto tog steknite naviku stavljanja posuđa u peračicu, čim se zaprlja!

Nadamo se da su nam savjeti za postizanje reda i čistoće zabavili te da su vam korisni. Imate li poslovnih potreba za čistoću? Obratite nam se za besplatan savjet na info@dalbo.hr