Zdravstvo i veterina

Novosti

Najveći izazov s kojim je suočen zdravstveni sektor je kako održati ravnotežu između troškova i što je moguće kvalitetnije medicinske skrbi. U Ecolabovom odjelu zdravstva cilj je pomoću naših proizvoda ostvariti savršenu ravnotežu za svaku bolničku situaciju.

Pomažemo vam zaštiti bolničko okuženje od patogena koji uzrokuju infekcije i istodobno sačuvati sigurnost i udobnost pacijenata i osoblja, integritet instrumenata i opreme, kao i financijski rezultat vaše institucije.

Uz našu pomoć postići ćete sljedeće:

 • smanjenje infekcija,
 • optimalne procedure i rezultate,
 • kontinuiranu osposobljenost osoblja,
 • učinkovito korištenje resursa.

Naši proizvodi i usluge obuhvaćaju:

 • higijenu ruku i kože
 • tretiranje medicinskih instrumenata
 • dezinfekciju čvrstih površina
 • dozirne uređaje

Pranje, dezinfekcija i pranje ruku

Ecolab Manisoft

Manisoft

Manisoft je losion sa zaštitnim faktorom. Namijenjen je za higijensko pranje ruku, pranje ruku prije kirurške dezinfekcije, pranje i tuširanje, uključivo i pranje vlasišta. Ne sadrži sapune, fiziološkog je pH i pogodan za osobe s osjetljivom kožom, te za učestalu primjenu.

Higijensko pranje ruku: Navlažiti ruke pod tekućom vodom, laktom ili podlakticom dozirati 3-5 ml losiona na skupljeni dlan, zapjeniti i utrljavati losion u sve dijelove obije šake (slijediti pokrete opisane na posteru) kroz 40-60 sekundi Temeljito isprati ruke tekućom vodom i posušiti jednokratnim ručnikom. Upotrebljeni ručnik iskoristiti za zatvaranje slavine. Ruke prati prije dezinfekcije, ako su vidno uprljane, ako su kontaminirane proteinima (organska tvar) i kada sumnjate da su kontaminirane bakterijskim sporama (kontakt s zemljom, prašinom, posjet nužniku…).

Pakiranje: 500 ml; 6 L

Cijena:: 14,70 kn/kom; 19,32 kn/L

Zatraži ponudu >>


Ecolab Skinman soft protect

Skinman soft protect

Skinman soft protect je alkoholni antiseptik s potpunim virucidnim djelovanjem. Djelatni sastojak je 89%- tni etanol. Sredstvo djeluje na široki spektar bakterija (uključivo TBC), gljiva i virusa. Virucidno djelovanje uključuje HIV, HCV, HBV, adeno viruse, parvoviruse i polioviruse (uključivo noro virus, virus ptičje gripe i rota viruse). Usklađeno je stavom i spektrom djelovanja s preporukama SZO-a i udovoljava novoj normi za higijensku dezinfekciju ruku (EN 1500). Sredstvo sadrži emolijense za omekšavanje i ovlaživanje kože (pantenol, vitamin E, Aloe vera…), te je dokazane podnošljivosti i pri svakodnevnoj rutinskoj primjeni. Detaljna dokumentacija o djelotvornosti i podnošljivosti dostupna na zahtjev.

Pakiranje: 500 ml; 5 L

Cijena: 30,83 Kn/kom; 44,00 Kn/L

Zatraži ponudu >>


Ecolab Spirigel Complete

Spirigel Complete

Spirigel Complete je alkoholni gel nove generacije, s potpunim virucidnim djelovanjem. Djelatni sastojak je 85%- tni etanol. Sredstvo djeluje na široki spektar bakterija (uključivo TBC), gljiva i virusa. Virucidno djelovanje uključuje HIV, HCV, HBV, adeno viruse, parvoviruse i polioviruse (uključivo noro virus, virus ptičje gripe i rota viruse). Sredstvo sadrži emolijense za omekšavanje i ovlaživanje kože, te je dokazane podnošljivosti i pri svakodnevnoj rutinskoj primjeni. Detaljna dokumentacija o djelotvornosti i podnošljivosti dostupna na zahtjev.

Pakiranje: 500 ml; 500 ml boca s pumpom

Cijena: 33,92 kn/kom; 37,50 Kn/kom;

Zatraži ponudu >>


Ecolab Silonda za njegu ruku

Silonda

Silonda je kozmetički preparat za njegu zdrave i oštećene kože, pogotovo kod učestalog pranja i dezinfekcije ruku. Na bazi pčelinjeg voska. Dostupna je u euro-bocama od 500 ml koje odgovaraju primjeni u zidnim dozatorima, čime se racionalizira potrošnja sredstva i sprečava kontaktna kontaminacija.

Pakiranje: 500 ml

Cijena: 27,30 kn

Zatraži ponudu >>


Dezinfekcija kože i sluznice

Ecolab skinsoft pur

Skinsept pur

Skinsept pur je antiseptik za kožu na bazi alkohola (etanol i izopropanol) bez klorheksidina. Izbalansiranog je pH i oslobođen spora u originalnom pakiranju. Dodatak benzilalkohola osigurava blago odmašćivanje kože i time poboljšava antiseptički učinak alkohola, te isključuje potrebu primjene benzina. Namijenjen je dezinfekciji kože prije punkcija, incizija i drugih invazivnih zahvata. Skinsept color je preparat istog sastava i namjene, koji sadrži boju za markiranje dezinficiranog polja. Boja nije na osnovi joda (hipoalergena formulacija) i vodotopiva je, tako da se lako uklanja s površina i operacionog tekstila.

Dezinfekcija kože prije invaznivih procedura:
Prije davanja injekcija, uzimanja uzoraka krvi i sl.: Nerazrijeđeno sredstvo nanijeti tupferom na čistu i suhu kožu, te ostaviti da djeluje najmanje 15 sek.

Pakiranje: 500 ml

Cijena: 30,00 Kn

Zatraži ponudu >>


Ecolab CHLORHEXIDYN

Chlorhexidyn 2%

Chlorhexidyn 2% je kožni antiseptik na osnovi sinergističke kombinacije klorheksidin glukonata (2% w/v) i izopropanola (70% v/v). Namijenjen je dezinfekciji kože prije invazivnih procedura, a naročito prije postavljanja vaskularnih katetera. Brojne kliničke studije su pokazale da je primjena spomenute formulacije u odnosu na jodne ili alkoholne pripravke praćena smanjenom pojavnošću kolonizacija katetera i infekcija krvotoka povezanih s primjenom vaskularnih katetera.

Dezinfekcija kože prije invazivnih procedura: Prije postavljanja centralnih venskih, perifernih arterijskih, perifernih venskih katetera, za njegu mj esta insercije prilikom izmjene pokrivke…: Nerazrijeđeno sredstvo nanijeti tupferom na čistu i suhu kožu, te ostaviti da djeluje najmanje 60 sek.

Pakiranje: 200ml; 500 ml

Cijena: 19,62 kn/kom 34,95 kn/kom

Zatraži ponudu >>


Ecolab Skinsept muktoza

Skinsept mukoza

Skinsept mukoza je gotova otopina za dezinfekciju sluznica, djelotvorna protiv bakterija, gljiva, virusa i urogenitalnih parazita. Kombinacija djelatnih tvari (alkohol, vodikov peroksid, klorheksidinglukonat i mliječna kiselina) čini je vrlo učinkovitom u eliminaciji kako gram poz. tako i gram neg. mikroorganizama. Dodatak peroksida jamči dugotrajnu mikrobiološku urednost samog preparata i sprečava kontaminaciju, a dodatak mliječne kis. osigurava blago kiseli pH potičući na taj način prirodne mehanizme obrane sluznica (osobito uro-genitalnih). Preparat je testiran za primjenu na području ginekologije, urologije, čeljusne kirurgije i paradentologije. Sredstvo je viskozne konzistencije, te je primjenjivo i kao lubrikant (pri uvođenju urinarnih katetera, spekuluma i sl.). Zbog sadržaja klorheksidina ne smije se primjenjivati na sluznicama uha, oka i nosa.

Antisepsa sluznica: Nerazrijeđeno sredstvo nanijeti na sluznicu i pustiti da djeluje najmanje 60 sek. Zbog sadržaja klorheksidina, sredstvo nije za kroničnu upotrebu, te se ne smije aplicirati na sluznice oka, nosa i uha.

Pakiranje: 500 ml

Cijena: 52,00 Kn/kom

Zatraži ponudu >>


Brza dezinfekcija radnih površina i opreme

Ecolab Incidin Liquid

Incidin liquid

Incidin liquid je alkoholni preparat za brzu dezinfekciju radnih i kontaktnih površina. Sredstvo sadrži sinergističku kombinaciju alkohola (1-propanol i 2-propanol) koja ostvaruje brz i širok antimikrobni efekt. Primjenjiv je na svim površinama koje podnose alkohol i testirane je podnošljivosti na materijalima kao što su: metali, umjetne mase, elastomeri, linoleum. Na tretiranim površinama ne ostavlja tragove niti rezidue, tako da je optimalan za dezinfekciju radnih površina, kao što su stolići za pripremu terapije, kolica i sl. Posjeduje DGHM certifikat.

Dezinfekcija radnih površina: Čistu i suhu površinu navlažiti pomoću raspršivača i pričekati 1 min. te prebrisati čistom krpom, ili natopiti čistu krpu sredstvom i prebrisati površinu, te ostaviti da se spontano posuši.

Pakiranje 1000 ml

Cijena: 44,00 Kn/kom

Zatraži ponudu >>


Incidin foam

Incidin foam

Incidin foam je sredstvo za brzu dezinfekciju osjetljivih površina i medicinske opreme u inovativnoj formi pjene. Aplikacijom u obliku pjene se izbjegava inhalacija aerosola, vizualizira se tretirana površina, a miješanje tekućine s zrakom ostvaruje uštedu u potrošnji sredstva. Kombinacija aktivnih komponenta (alkohol i glukoprotamin) osigurava širok spektar antimikrobnog djelovanja, a nizak udio alkohola čini sredstvo kompatibilnim sa svim, pa i vrlo osjetljivim materijalima (kablovi medicinskih uređaja, kućišta aparata, sintetičke presvlake medicinskog inventara). Namijenjen je za čišćenje i dezinfekciju u jednom aktu, bez potrebe redovitog ispiranja s tretiranih površina. Navedeno bitno pojednostavljuje i ubrzava postupak čišćenja i dezinfekcije uz optimalne učinke.

Dezinfekcija osjetljivih površina: Površinu navlažiti pomoću raspršivača i pričekati 1 min. te prebrisati čistom krpom, ili natopiti čistu krpu sredstvom i prebrisati površinu, te ostaviti da se spontano posuši.

Pakiranje: 750 ml

Cijena: 33,60 Kn/kom

Zatraži ponudu >>


Ecolab Incides N

Incides N

Incides N su dezinfekcijske vlažne maramice impregnirane sinergističkom kombinacijom alkohola (1 i 2-propanol). Spremne su za upotrebu i jednostavne za primjenu pri dezinfekciji manjih površina, pribora i instrumenata. Na tretiranim površinama ne ostavljaju tragove niti kemijske rezidue.

Pakiranje: Doza (90 maramica); Refill (90 maramica)

Cijena: 58,80 kn/kom ; 48,72 kn/reffil

Zatraži ponudu >>


Sani-cloth active

Sani- cloth active

Sani- cloth active su impregnirane maramice za čišćenje i dezinfekciju osjetljivih površina. Spremne su za upotrebu i jednostavne za primjenu pri dezinfekciji manjih površina i dijelova medicinskog inventara (monitori, kablovi medicinskih uređaja, sonde UZV aparata…). Impregnacijska tekućina ima širok spektar antimikrobnog djelovanja u kratkom kontaktnom vremenu i testirane je podnošljivosti na osjetljivim materijalima, kao i dijelovima medicinskih uređaja.

Pakiranje: doza (125 maramica)

Cijena: 39,20 Kn/kom

Zatraži ponudu >>


Dezinfekcija velikih površina

Ecolab Incidin Pro

Incidin Pro je sredstvo namijenjeno za istovremeno pranje i dezinfekciju površina i medicinskog inventara. Zbog odličnog učinka čišćenja prethodno pranje površine detergentom nije potrebno, kao niti redovito ispiranje vodom. Navedeno znatno pojednostavljuje tehnologiju čišćenja i dezinfekcije, smanjuje mogućnost metodološke pogreške, te osigurava visoki stupanj suradljivosti osoblja u provođenju propisanih postupnika i protokola. Proizvod je visoko antimikrobno učinkovit u niskim koncentracijama i realnom vremenu djelovanja. Otopina je nehlapljiva i bez mirisa, te se može primjenjivati i uz prisutnost ljudi, pa čak i osjetljive populacije (novorođenčad, plućni bolesnici). Proizvod je prikladan za sve vodootporne površine i testirane je podnošljivosti na osjetljivim materijalima kao što su elastomeri, linoleum i sl. Aktivne komponente se brzo i kompletno biorazgrađuju bez štetnih produkata ili intermedijarnih tvari. Proizvod posjeduje ekološke i toksikološke certifikate te DGHM certifikat.

Čišćenje i dezinfekcija površina i medicinskog inventara: U potreban volumen vodovodne vode sobne temperature (max. do 400C) dodati koncentrat prema priloženoj tablici. Dezinfekcija i čišćenje se ostvaruju u jednom aktu, vlažnim prebrisavanjem površina krpom ili mop-om. Prebrisane površine pustiti da se spontano posuše. Ispiranje se provodi periodično, ovisno o primjenjivanoj koncentraciji i učestalosti dezinfekcije. Kada se primjenjuju niže koncentracije (0,5 – 1,0%), dostatno je isprati površine 1X tjedno do 1X mjesečno, čistom vodom (hladnom do mlakom)ili otopinom detergenta za podove. Ako su površine prethodno tretirane preparatima na aldehidnoj osnovi, prije prelaska na Glukoprotamine, potrebno ih je isprati otopinom detergenta i tako ih osloboditi rezidua aldehida.

Pakiranje: 6L

Cijena: 69,33 kn/L

Zatraži ponudu >>


Ecolab_MEDICARINE

Medicarine

Medicarine je sredstvo za dezinfekciju na osnovi klora u praktičnoj formi tableta. Pogodno je za opću sanitaciju i dezinfekciju površina i predmeta metodom prebrisavanja ili uranjanja. Sredstvo je djelotvorno protiv bakterija, gljivica, virusa. Forma tableta omogućava precizno doziranje i smanjuje mogućnost ljudske pogreške prilikom pripreme radne otopine.Jedna tableta sadrži 2,72g natrij-diklorizocijanurata tj. 1,5g aktivnog klora.

Pakiranje: 300 tbl

Cijena: 120 Kn (1L radne otopine 150ppm (1 tbl/ 10L vode): 0,04kn

Zatraži ponudu >>


Dezinfekcija instrumenata i pribora

Ecolab sekusept

Sekusept Plus

Sekusept Plus je sredstvo namijenjeno za dekontaminaciju, čišćenje i dezinfekciju medicinskih instrumenata na osnovi glucoprotamina. Sredstvo ima izvrstan učinak čišćenja i u slučaju veće količine krvi ili dr. organskog onečišćenja, te primjena mehaničke sile pri čišćenju instrumenata nije potrebna. Time se ostvaruje ušteda vremena osoblja, izbjegava kontaminacija zaštitne odjeće i površina infektivnim aerosolima, te se smanjuje izloženost osoblja infekciji prilikom manipulacije kontaminiranim instrumentarijem (ubodni incidenti, inhalacija inf. aerosola…). Sredstvo ima široki spektar antimikrobnog djelovanja i kratko kontaktno vrijeme u niskim koncentracijama. Instrumenti se odmah nakon primjene urone u radnu otopinu sredstva i ostave propisno vrijeme djelovanja, nakon čega ih je dovoljno isprati pod pitkom ili demi-vodom, te su poslije sušenja spremni za konačnu obradu (sterilizaciju). Sredstvo je kompatibilno sa svim materijalima osim silikona. Otopina se primjenjuje dnevno, postojana je te niske hlapivosti (bez mirisa). Kako se aktivna tvar dobiva iz prirodnih sirovina, preparat spada u najvišu grupu ekoloških proizvoda. Posjeduje ekološki i toksikološki certifikat te DGHM I RKI certifikate.

Čišćenje i dekontaminacija instrumenata i pribora: U potreban volumen vodovodne vode sobne temperature (max. do 400C) dodati koncentrat prema priloženoj tablici. Instrumente nakon upotrebe uroniti u radnu otopinu, pazeći da su sve površine prekrivene tekućinom. Nakon isteka kontaktnog vremena, izvaditi instrumente iz otopine, isprati, posušiti, te pripremiti za sterilizaciju. Preparat nije pogodan za dezinfekciju predmeta izrađenih od silikona.

Pakiranje: 2L; 6L

Cijena: 117,60 kn/L; 100,80 kn/L

Zatraži ponudu >>


Ecolab Sekusept multienzym

Sekusept multienzym

Sekusept multienzym je deterdžent s dodatkom 4 litička enzima. Namijenjen je za ručno čišćenje instrumenata i primjenu u UZV kupeljima. Koncentrat se razrjedjuje vodom i primjenjuje u koncentracijama od 0,5 do 2%, ovisno o stupnju org. zaprljanja. Otopina je prozirno plave boje (ukazuje da je sredstvo dodano) i ograničenog stvaranja pjene što je važno zbog sigurnosti osoblja koje rukuje instrumentima. U sredstvu su dodane tvari za neutralizaciju neugodnih mirisa

Pakiranje: 6L

Cijena: 133,33 kn/L

Zatraži ponudu >>


Visoki stupanj dezinfekcije termolabilnih materijala

Ecolab Sekusept Aktiv

Sekusept Aktiv

Sekusept Aktiv  je sredstvo namijenjeno za visoki stupanj dezinfekcije instrumenata i pribora izrađenih od termolabilnih materijala. Pogodno je za obradu fleksibilnih endoskopa, respiratornog pribora, kućišta inkubatora kao i drugih predmeta s osjetljivim materijalima kao što su silikon, polikarbonat, polisulfon, pleksigas i sl. Namijenjeno je za ručno čišćenje i dezinfekciju, te za dezinfekciju u UZ kupeljima, a zbog ograničenog stvaranja pjene pogodno je i za poluautomatsko procesuiranje endoskopa. Nije pogodno za tretiranje instrumenata od aluminija ili s niklanom površinom.

Sekusept Aktiv je dezinfekcijsko sredstvo na osnovi aktivnog kisika, koji se oslobađa iz peroctene kiseline i interferira s proteinima staničnog zida, te enzimatskim i genetskim materijalom unutar same bakterijske stanice bez mogućnosti razvoja otpornosti mikroorganizma. Formulacija je optimaliziranog pH (oko 8) što značajno utječe na fizikalna svojstva (miris, hlapljivost) i učinak preparata u smislu sposobnosti čišćenja, te kompatibilnosti s osjetljivim materijalima.
Sredstvo ima izniman učinak čišćenja čak i u slučaju prisutnosti veće količine organskog onečišćenja, što omogućuje istovremenu dekontaminaciju, čišćenje i dezinfekciju. Navedeno je značajno zbog uštede vremena osoblja koje radi na dezinfekciji, ali i zbog prevencije posljedica akcidentalnih događaja koji se mogu zbiti u toku rada s kontaminiranim materijalom (ubodni incidenti, inhalacija infektivnih aerosoli…).
Preparat ima preporuke za korištenje pri dezinfekciji fleksibilnih endoskopa od vodećih proizvođača (Olympus, Karl Storz,Wolf). Sredstvo posjeduje toksikološke i ekološke certifikate, a efikasnost mu je ispitana prema DGHM-u i CE normama.

Dezinfekcija termolabilnih materijala: U vodu sobne temperature i kvalitete vode za piće, dodati 1 dozirnu žlicu granulata po litri vode. Ostaviti da se granulat otopi (po potrebi povremeno promiješati) i da se stvori aktivna tvar (min 15 minuta). Radna otopina je stabilna kroz narednih 24 sata. Pribor nakon primjene uroniti u radnu otopinu tako da su sve površine prekrivene, a šupljine ispunjene otopinom. Kontaktno vrijeme za visoki stupanj dezinfekcije je 15 minuta, a za sporocidnost 30 min. Nakon potrebnog kontaktnog vremena, izvaditi predmete iz otopine, isprati i posušiti. Preparat nije pogodan za dezinfekciju predmeta izrađenih od aluminija, bakra ili njihovih legura.

Pakiranje: 1,5 kg

Cijena: 151,20 kn/kg

Zatraži ponudu >>


Dezinficijensi i antiseptici za posebne epidemiološke situacije

Ecolab Hydrolex

Hydrex

Hydrex je antiseptički losion za dekolonizaciju MRSA na koži, predoperativno kupanje bolesnika, antiseptičko pranje kože u zoni planiranog operativnog polja. Sadrži 4% klorheksidin glukonat, tako da je sastavom i koncentracijom aktivne tvari, usklađen s međunarodnim i nacionalnim preporukama za dekolonizaciju MRSA. Preparat nije otrovan, ne izaziva iritacije i ne nadražuje kožu, ne smije doći u kontakt s mozgom, moždanim ovojnicama i sa srednjim uhom. Proizvod je testiran prema EN 1499.

Pakiranje: 500 ml; 5 L

Cijena: 42,67 Kn/kom; 68.00 Kn/L

Zatraži ponudu >>


Ecolab Incidin Aktiv

Incidin Aktiv

Incidin aktiv je sporocidni dezinficijens za površine. Djelatna tvar je peroctena kiselina koja brzo i u realnom vremenu djelovanja (5-15 min) ostvaruje širok spektar antimikrobne aktivnosti, uključivo i djelovanje na bakterijske spore (C. dificile). Preparat je namijenjen za dekontaminaciju površina kontaminiranih sporama i drugim otpornim formama mikroorganizama, ta za protu epidemijsko djelovanje.

Pakiranje: 1,5 kg

Cijena: 171.50 Kn/kg

Zatraži ponudu >>


Ecolab Laudamonium

Laudamonium

 • Koncentrirano sredstvo na bazi kvaternih amonijevih soli
 • Višenamjenski i pouzdan
 • Ucinkovit protiv Papova virusa
 • Pouzdano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju
 • Preporuča se za profilaksu gljivica koje uzrokuju atletsko stopalo

Djelotvoran protiv bakterija, uključivo MRSA, gljivice i HPV – prikladno za kupaonice, saune, domove za skrb i njegu kao i za klinike
Učinkovito čišćenje i dezinfekcija u jednom koraku
Ušteda vremena za korisnika, prihvatljivo za upotrebu na koži
Površine oprane Laudamoniumom sigurne su za kožu i stopala.

Preporuča se primjena u wellnessu.

Pakiranje: 2x2L
Cijena: 748,00 kn + pdv/ pakiranje

 

Narudžba

Zatražite ponudu dezifencijskih proizvoda*

* Odaberite željene artikle te ćemo vas kontaktirati s ponudom ekskluzivno za vas!

Back to top