Blog

Novosti

Predstavljamo vam naše klijente – obiteljski dom Sveti Antun

  • 15 srpnja, 2016
  • Novosti
  • Posted by
  • Komentari isključeni za Predstavljamo vam naše klijente – obiteljski dom Sveti Antun

Predstavljamo vam našeg klijenta, Obiteljski Dom Sveti Antun iz Sračinca, a koji je osnovan ove (2016.) godine i koji ima kapacitet 20 osoba. Namjena doma je skrb za štićenike starije dobi kao i štićenika s posebnim potrebama. Obiteljski Dom Svetog Antuna trenutno prikuplja predbilježbe, odnosno otvoren je obiteljima i štićenicima za posjetu kako bi se uvjerili u najviše standarde koji dom pruža, te kvalitetnu i zadovoljavajuću skrb za štićenike. Pod time ponajprije mislimo na sobe koje su na europskom standardu te svaka uključuje toalet i kupaonicu, klimu i TV. Jedna od prednosti doma se sastoji u tome da je to jedini dom u okolici Varaždina koji za svaku sobu omogućuje wc i tuš, odnosno potpuni komfor štićenika, za razliku od drugih domova u kojima i po deset štićenika dijeli wc i kupaonicu.  Sobe su jedno-krevetne, dvo-krevetne te postoji jedna tro-krevetna soba. U usporedbi s drugim domovima pruža vrhunski komfor u koji spada vrhunska čistoća i higijena uz nižu ili istu cijenu.

Obiteljski dom Sveti Antun

Komentar: Eksterijer obiteljskog doma “Sveti Antun” iz Sračinca

Obiteljski dom Sveti Antun

Komentar: Dvorište obiteljskog doma “Sveti Antun” iz Sračinca

Obiteljski dom Sveti Antun

Dom općenito nudi usluge smještaja, prehrane, brige o zdravlju, održavanje osobne higijene, pomoć pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, radne i zabavne aktivnosti za štićenike, organizacije slobodnog vremena, organiziranog prijevoza i savjetodavnog rada.

U razgovoru s vlasnikom doma gospodinom Dinom Benkom, dotakli smo se razloga postojanja doma: današnji užurbani tempo života i mnogobrojne obaveze nas onemogućuju da članovima obitelji starije životne dobi pružimo adekvatnu brigu i pozornost koju oni zaslužuju. Stoga je njega navedeno ponukalo da organizira dom koji će pružati adekvatan smještaj i adekvatnu brigu za starije i nemoćne kada ju obitelji više nisu u stanju pružiti.

Što garantira dobru i adekvatnu skrb? Prvenstveno treba misliti na komforan i ugodan smještaj za štićenike starije životne dobi te kvalitetno i posvećeno osoblje – dom zapošljava jednu višu medicinsku sestru te četiri njegovateljice koji 24 sata na dan skrbe za štićenike doma. Također je bitna činjenica adekvatne aktivnosti kojima se štićenici starije dobi međusobno druže, a ponajprije radi se o zajedničkoj društvenoj sali u kojoj se mogu igrati društvene igre ili gledati televizija. Također je prednost doma blizina crkve u Sračincu koja im je nadomak ruke, kao i restoran u susjedstvu doma u kojem se može organizirati domjenak za štićenike ili obiteljski ručak s obitelji koja je u posjeti.

Obiteljski dom Sveti Antun Sračinec

Komentar: Društvena sala i prostor za obroke obiteljskog doma Sveti Antun iz Sračinca

Obiteljski dom Sveti Antun iz Sračinca

Komentar: društvena sala obiteljskog doma Sveti Antun iz Sračinca

Također kad govorimo o dobroj skrbi gospodin Benko napominje da je prehrana doma organizirana po HACCP standardu (općeprihvaćeni standard za sve ozbiljne poslovne subjekte koji se bave proizvodnjom hrane diljem svijeta). Naravno, na kraju se tu radi i o prepoznavanju same djelatnosti kao humane djelatnosti kojeg slijedi i pristup štićenicima doma.

Obzirom da je dom smješten na samo par minuta od Varaždina, pogodan je je za česte posjete štićenicima ili njihovo odvoženje obitelji primjerice vikendom kad je obitelj rasterećena od svakodnevnih radnih obaveza.

Obiteljski dom Sveti antun iz Sračinca

Komentar: dvokrevetna soba u obiteljskom domu Sveti Antun iz Sračinca

Obiteljski dom Sveti Antun iz Sračinca

Komentar: Soba u obiteljskom domu Sveti Antun iz Sračinca

Uz sve navedeno, vlasnik g. Benko je odlučio koristit proizvode Ecolaba i Dalba kao stručnjaka za potpune higijenske sustave kako bi i u segmentu čistoće i higijene osigurao adekvatne i vrhunske rezultate. Stoga se na ulaganje u čistoću gleda kao na ulaganje u adekvatnu skrb kojom će se učiniti boravak štićenicima još ugodniji, osiguravajući ugodan ambijent i čistoću u svakom segmentu boravka imajući na umu posebne higijenske potrebe doma za starije i nemoćne. Obiteljski dom Sveti Antum koristi Ecolabove proizvode Magic Maxx, univerzalno sredstvo za čišćenje, Conti za čišćenje sanitarija, te Skinman soft protect, alkoholni antiseptik koji  djeluje na široki spektar bakterija (uključivo TBC), gljiva i virusa, te papirnu konfekciju iz ponude Dalbo-a. Kako je dom tek započeo s predbilježbama, asortiman će se sigurno i širiti kako će se širiti i potrebe samog doma.

Proizvodi koje koriste u obiteljskom domu Sveti Antun iz Sračinca:

Ecolab Conti - sredstvo za čišćenje sanitarija

 

 

 

 

 

Ecolab Conti – sredstvo za čišćenje sanitarija

 

Ecolab Magic Maxx - univerzalno sredstvo za čišćenje

 

 

 

 

 

Ecolab Magic Maxx – univerzalno sredstvo za čišćenje

 

Ecolab Skinman soft protect

 

 

 

 

 

Ecolab Skinman soft protect – alkoholni antiseptik koji  djeluje na široki spektar bakterija (uključivo TBC), gljiva i virusa

 

 

Celtex oaletni papir u roli 1010S

 

 

Celtex toaletni papir 1010S 

 

 

Možemo li i vama pomoći? Obratite nam se na info@dalbo ili na 042 209 239.

 

Back to top